Koulutusten järjestäminen

eTaikan koulutushallinnassa koulutuksia voi järjestää joustavasti. Koulutusmuotona voi olla  lähikoulutus, verkkokurssi tai näiden yhdistelmä. Koulutus voi olla maksullinen, se voidaan julkaista koulutuskalenterissa tai siihen voidaan kutsua osallistujia.

Koulutusten järjestäminen ja julkaisu on eTaikassa yhdenmukaista ja oppimisteknologiasta riippumatonta. Koulutusten näkyvyyden määrittely, luokittelu ja kuvaus on monipuolista. eTaikan koulutushallinta on käytössä maamme suurimmissa työnantajaorganisaatioissa, joissa koulutustarpeet ovat laajoja ja koulutukset on pystyttävä esittämään eri yksiköille näiden tuntemilla termeillä. Koulutukseen hakemisen ja ilmoittautumisen prosessi voidaan määritellä hienojakoisesti.

Koulutusten järjestäminen

Ominaisuuksia:

 • Koulutusten luokittelu ja sisältökuvausten tiedot ovat asiakaskohtaisesti määriteltävissä, käytettävissä laaja valikoima valmiita ja vapaamuotoisia kenttiä
 • Koulutusten hallintanäkymiä voidaan perustaa eri käyttäjäryhmille ja eri käyttötarkoituksiin, esim. yksikkökohtaisesti, sisäisiin/ulkoisiin koulutuksiin, kouluttajille ja koulutuksen järjestäjille
 • Koulutuksen julkaisu, ilmoittautuminen ja automaattiset viestit ajastettavissa
 • Ilmoittautumisen osallistujamäärä, jonotus, vahvistusviesti ja peruutusehdot tapahtumakohtaisesti määriteltävissä
 • Ilmoittautumislomakkeen sisältö tapahtumakohtaisesti määriteltävissä
 • Koulutuksen sisältökuvaukset ja ilmoittautumislomake kielistettävissä
 • Koulutuksiin voidaan asettaa hyväksyntäprosessi esimiehelle
 • Ilmoittautumislomakkeella GDPR-yhteensopiva suostumus henkilötietojen käsittelyyn käsittelyperusteen mukaan

 

 

 

Koulutuskalenteri Koulutuskalenteri

Tuo koulutusten ja tapahtumien tiedot näkyviin selkeään kalenterilistaukseen. Koulutukset saa näkyviin sekä julkisesti esimerkiksi organisaatiosi verkkosivuille tai kirjautuneille käyttäjille sisäiseen palveluun. Kalenteri on responsiivinen ja toimii myös mobiililaitteilla. Ulkoasu on täysin muokattavissa vastaamaan oman organisaatiosi graafista ilmettä.

Kalenterissa näkyy koulutusten ja tapahtumien halutut tiedot ja käyttäjät voivat ilmoittautua kalenterin kautta haluamiinsa lähikoulutuksiin ja avata verkkokurssit. Kalenterin hakuehdot voidaan määrittää asiakaskohtaisesti. Kalenteriin voidaan myös liittää jaettavia kurssimateriaaleja, ja sen kautta voidaan myös kerätä palaute osallistujilta.

Kalenteri tukee RSS-, Atom- ja JSON-syötteitä julkaistuista koulutuksista ja sen voi integroida mm. Google Analyticsin ja HubSpotin kanssa.

eTaika koulutuskalenteri

Osallistujien hallinta Osallistuminen koulutuksiin ja osallistujien hallinta

Lähetä kutsut järjestelmästä ja hallitse ilmoittautumisia sekä osallistumisia yhdellä työkalulla. Koulutuksiin voi osallistua ilmoittautumalla koulutuskalenterin ja OmaPalvelun kautta, henkilökohtaisen sähköpostikutsun kautta sekä täyttämällä koulutushakemuksen. Järjestelmän hallintakäyttäjät voivat myös lisätä osallistujia tapahtumille.

Tapahtumaan ilmoittautuminen on nopeaa ja helppoa. Pikalomakkeella ilmoittautuminen on erityisen vaivatonta, ja tarvittaessa voi käyttää myös tarkempaa lomaketta. Ilmoittautumis- ja hakulomakkeiden tiedot ja kentät muokataan tarpeiden mukaisiksi.

Kaikki tapahtumaan liitetyt kontaktit ovat tapahtuman osallistujatiedoissa nähtävillä. Kontaktit jaotellaan osallistumistiloihin, jotka kertovat ilmoittautumisprosessin etenemisestä. Yksittäisiä kontakteja voi tuoda tapahtumaan osallistujaksi eri tiloihin. Osallistujien tilaa voi muokata helposti ja osallistujille lähettää viestejä sekä ilmoituksia keskitetysti suoraan järjestelmästä.

Osallistujat voivat myös verkostoitua ja sopia palvelun kautta tapaamisia keskenään. Osallistuja ilmoittaa tapahtumaan, haluaako nimensä näkyviin osallistujalistaan, ja merkitsee sopivat tapaamisajankohdat. Kaikki halukkaat näkevät muut tapaamisesta kiinnostuneet ja voivat näin sopia tapaamisen suoraan OmaTapahtuma-palvelun kautta.

Osallistujille voi myös lähettää keskitetysti viestejä. Esimerkiksi jos koulutus joudutaan perumaan tai siirtäämään viime hetkellä, voi asiasta lähettää tekstiviestin kaikille osallistujille suoraan järjestelmästä. Tämä säästää aikaa sekä vaivaa varsinkin suuremmissa koulutuksissa, ja osallistujakokemus säilyy positiivisena, kun viestintä on sujuvaa.

Koulutusten järjestäminen

Verkkokoulutukset Verkkokoulutukset

eTaika hallitsee myös verkko-oppimisen. Puhtaiden lähiopetus– sekä e-Learning -mallien lisäksi järjestelmä tukee monimuotokoulutuksia (blended learning). Koulutusten hallintajärjestelmä voidaan integroida kaikkiin yleisimpiin verkko-oppimisympäristöihin. MPS Prewise-, Scorm Cloud- ja Moodle-integraatiot kuljettavat kurssitiedot eTaika- ja LMS-järjestelmän välillä automaattisesti.

Verkkokoulutusominaisuudet:

 • Verkkokurssin liittäminen koulutukseen
 • Verkkokurssin julkaisu koulutuskalenterissa
 • Suoritustietojen välittäminen LMS-alustalta eTaikaan
 • Verkkokurssisuoritusten näyttäminen OmaPalvelussa

Maksulliset tapahtumat ja laskutus Maksulliset koulutukset ja laskutus

Laskuta osallistumiset suoraan koulutusjärjestelmästä ja vie tiedot taloushallintoon parilla klikkauksella. Maksullisten tapahtumien ja koulutusten laskutuksen voi kohdistaa sekä osallistujille että tilaajayrityksille. Laskutustapa voi olla joko kurssikohtainen tai koontilasku. Järjestelmä myös näyttää laskuttamattomat kurssit, koulutukset ja osallistujat. Laskut voi lähettää jo heti ilmoittautumisen yhteydessä tai tapahtuman jälkeen.

Verkkomaksujärjestelmänä käytössä on Paytrail ja eTaikaan on tarjolla laskutusintegraatiot esimerkiksi näihin järjestelmiin: Netvisor, Procountor, OpusCapita, Tikon, Efima, SAP ja Microsoft Dynamics.

Koulutusten hallinta